петък, януари 21, 2011

Германска фондация предлага стажове с европейска насоченост

Фондация "Баден Вюртемберг" (Baden-Württemberg Stiftung) предлага стажове с европейска насоченост на студенти от Централна и Източна Европа.

Стажовете се организират по програма "Валтер Халщайн" и продължават два месеца.

Стаж

Стажантите ще имат възможността да работят в административни, правни и социални структури на провинция Баден Вюртемберг и на Европейския съюз. Програмата е двумесечна.

Изисквания

Стажът е насочен към студенти и специалисти от публичния сектор. Владеенето на немски език е задължително. Работещите в администрацията трябва да имат поне две години професионален опит.

Предимство при кандидатстване имат студенти, изучаващи публична администрация, право, политология, икономика, международни отношения и други близки специалности, както и млади служители от публичната администрация.

Кандидатстване

Желаещите да се включат трябва да изпратят формуляр за кандидатстване, като към него приложат автобиография, дипломи, сертификати, доклади и препоръки. Кандидатурите се подават по пощата на следния адрес: Hochschule Ludwigsburg, Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen, Reuteallee 36, D-71634 Ludwigsburg .

Продължава...

Няма коментари: