вторник, май 24, 2011

EuropaSecurа - международно състезание за младежи

“Europa Secura” е международно ученическо съревнование, посветено на темите международна сигурност, Европейски съюз, НАТО и тяхната роля за поддържането на международната система за сигурност.

Структура на състезанието:

Първи кръг - Участие в международен онлайн тест, включващ въпроси за Европейския съюз и НАТО, световните конфликти и ролята на ЕС и НАТО за разрешаването им, елементарни географски познания. Регисрация на: http://www.europasecura.cz/en/prihlaska.php

Основни теми:

- Положението със сигурността, конфликтите в света

- Ролята на ЕС и НАТО в разрешаването на конфликти

- Основни факти за ЕС - история, институции, вземане на решения

- Основни факти за НАТО - история, институции, вземане на решения

- Географски ориентация



Първи кръг се състои от онлайн изследване, което е основано на знанията за ЕС, НАТО и въпросите на сигурността. То съдържа няколко въпроса, задачи въз основа на разбирането, както и работа с кратки текстове и карти. Тестът трябва да се попълни онлайн на 3 юни от 14:00 до 16:00 ч. централно европейско време. По време на изпитването той или тя може да използва всяка информация, източници като книги, бази данни и Интернет. Необходими умения включват способността да се работи ефективно с източниците на информация и да работят в рамките на ограничен период от време. Europeum е изцяло отговорен за подготовката на въпросите, пускането им онлайн, както и теста за оценка и обявяване на резултатите.

Повече информация....

Няма коментари: