понеделник, март 21, 2011

Конкурс на Катедра “Промишлен дизайн” към РУ

Уважаеми млади приятели на дизайна, Съвременният дизайнът е постоянно развиваща се уникална интердисциплинарна творческа дейност и изкуство.

Той е съвкупност от дейности, чиято цел е да се реши проблем и създаде продукт с характеристики, които формират набор от полезни за потребителя стойности, чрез които се получава удовлетворение от неговото използване.

Катедра “Промишлен дизайн” към Русенски университет организира конкурс за дизайн, в който могат да участват ученици от средните училища в България, провеждащи обучение по специалности от областите на дизайна.

Целта на конкурса е да се представят проекти с авторски гледни точки при решаването на актуален проблем, чрез средствата на дизайна

Аудиторията са всички млади творци с интереси в различни дизайн области, или имащи отношение към проблемите на дизайна, проявяващи целеустременост, неизчерпаема творческа енергия, откривателско чувство, усет към иновации и изявено авторско присъствие, при решаването на актуален от настоящето или за бъдещето проблем, водещ до промяна на заобикалящия ни Свят.

Повече информация...

Няма коментари: